fbpx

Jagnjetina u marinadi sa suvim voćem

Jagnjetina je omiljeno jelo na uskršnjim trpezama. Ekskluzivno u Super Vero marketima možete kupiti svežu jagnjetinu garantovanog porekla. Ove godine predstavljamo malo drugačiji recept jagnjetine, u marinadi sa suvim voćem što će dodati doprineti novoj dimenziji ukusa.

Sastojci:

  • Jagnjetina 2-3 kg
  • 300-400 g suvog voća po izboru (suve šljive, suve smokve, suve marelice)
  • 500 g crvenog luka
  • 6-8 čenova belog luka
  • čaša belog vina
  • Maslinovo ulje
  • 3-4 kašike meda
  • malo soka od limuna
  • So, biber, začini po želji

Priprema:

Rerna se zagreva na 180°C. Isecite jagnjetinu i u velikoj posudi, pomešajte maslinovo ulje, med, sok od limuna, sitno iseckani crveni i beli luk, suvo voće i začine po ukusu. Dodajte jagnjetinu u posudu i dobro ih izmešajte sa marinadom. Ostavite da se marinira najmanje sat vremena, po mogućnosti preko noći. Meso zajedno sa marinadom stavite u veliki pleh ili vatrostalnu posudu. Pokrijte folijom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 2 sata. Takođe možete staviti povrće po želji da se peče zajedno sa mesom. Nakon jednog sata, uklonite foliju kako biste omogućili da se meso zapeče.

Savet je da se meso marinira najmanje nekoliko sati ili preko noći što će doprineti mekoći i sočnosti. Uz to je pravilan način pečenja isto neophodan kako se meso ne bi prepeklo i ostalo suvo. Najbolje je prekriti meso folijom prvih sat vremena pečenja i skinuti je pred kraj kako bi se dobila lepa hrskavost.

Scroll to Top