fbpx

Jagnjeća džigerica u sosu od crvenog vina

Sastojci:

  • 1 supena kašika brašna
  • 150 g jagnjeće džigerice
  • 2 supene kašike maslinovog ulja
  • 25 g maslaca
  • 4 supene kašike crvenog vina
  • ruzmarin
  • pola glavice crnog luka
  • so, biber


 

Priprema:

Isperite i iseckajte džigericu na željene komade. Zatim u tiganj stavite dve supene kašike maslinovog ulja, 25 grama maslaca, pola glavice luka, soli i bibera po ukusu. Kada se luk uprži dodajte vino, ruzmarin, džigericu. Kada se sve dobro ukuva – vaš obrok je spreman.

Služiti sa:
Jagnjeću džigericu u sosu od crvenog vina možete poslužiti sa pire krompirom. Jednako dobar prilog uz ovo jelo mogu biti beli, ali i integralni pirinač.


Scroll to Top