fbpx

Hilandarska boranija

Sastojci:

  • 1 kg boranije
  • 1-2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 3 paradajza
  • Malo peršuna
  • So
  • Maslinovo ulje

 

    Porcija za 4 osobe

       Samo jedna šolja boranije sadrži dovoljno proteina za čitav dan.

 

Priprema:

Boraniju, crni i beli luk očistiti, iseckati peršun i paradajz. U veći, duboki tiganj ređati red boranije, pa malo crnog luka i peršuna, i malo soli. Nalijte vodom da ogrezne, ostavite da proključa, pa opet poređajte povrće istim redosledom i tako sve dok ne potrošite namirnice. Ostavite da lagano krčka.
Kad boranija omekša, dodajte maslinovog ulja po želji (ako ne postite na vodi) i iseckan paradajz, pa kuvajte još sat vremena. Pred kraj kuvanja dodajte i beli luk. Voda bi trebalo potpuno da ispari, a odozgo da se stvori korica.
 

 

Scroll to Top