fbpx

Grilovani patlidžan sa narom i orasima

Ovaj recept spaja bogatstvo ukusa grilovanih patlidžana sa kremastim sosom od belog luka i jogurta, hrskavim orasima i osvežavajućim narom.

Sastojci:

  • 2 srednja patlidžana
  • 1 čaša grčkog jogurta (200g)
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 1/2 šolje oraha, sitno iseckanih
  • 1/2 šolje zrna nara
  • So i biber po ukusu
  • Peršun za dekoraciju
  • Maslinovo ulje za premazivanje patlidžana

Priprema:

Patlidžane operite, iseckajte po dužini na polovine. Posolite ih i ostavite da odstoje 10-15 minuta kako bi ispustili višak tečnosti. Zatim ih obrišite papirnim ubrusom.

Zagrejte roštilj ili tiganj za grilovanje na srednje jakoj vatri. Premažite patlidžane maslinovim uljem i grilujte ih 4-5 minuta sa svake strane dok ne smekšaju i dobiju zlatno-smeđu boju.

U činiji pomešajte grčki jogurt, sitno iseckani beli luk, maslinovo ulje, so i biber. Možete koristiti originalan grčki jogurt Mandrekas. Grilovane patlidžane stavite na tanjir i prelijte pripremljenim sosom od jogurta i belog luka. Pospite iseckanim orasima, zrncima nara i iseckanim peršunom za dodatnu svežinu.

Scroll to Top