Grčka salata

Sastojci:

  • 2 veće paprike (crvena i zelena)
  • 1 krastavac
  • 1 veći crveni luk
  • 4 veća ili 6 manjih paradajza
  • crne masline (količina po izboru)
  • oko 100g fete
  • suvi origano za posipanje
  • maslinovo ulje
  • so

    Porcija za četri osobe

         20 minuta                 

       Za potpuni doživljaj najbolje je koristiti originalnu grčku fetu od ovčijeg ili kozijeg mleka

 

Priprema:

Narežite luk na tanke kolutove. Po mogućnosti koristite raznobojne paprike i iseckajte ih na krupnije uzdužne komade. Narežite krastavac na kolutove, paradajz isecite na krupnije komade, a  fetu na kocke.
U većoj činiji izmešajte naseckano povrće, posolite i prelijte maslinovim uljem. Izmešajte i dodajte masline.

Scroll to Top