Priprema:
Kombinacijom tradicionalnog grčkog jela i domaće jagnjetine, dobićete još jedan veličanstven način upotrebe i nesvakidašnji obrok. Na maslinovom ulju izdinstajte crni i beli luk, a potom dodajte meso i začine. Patlidžan, krompir i tikvice isecite na tanke kriške. Posoljeni patlidžan koji je odstojao 15-ak minuta stavite na foliju za pečenje, prelite uljem i pecite 20-ak minuta na 180 stepeni. Isti postupak ponovite sa tikvicama i krompirom, ali ne morate ih soliti.
U vatrostalnu posudu ređajte sloj krompira, sloj tikvica, a potom i sloj mesa. Postupak ponovite tako da se na vrhu nađe patlidžan. Sve ovo možete zaliti bešamel sosom koji ćete napraviti tako što ćete u otopljen puter dodati brašno i mleko. Kada smesa prokuva, dodajte začine i jaje te sve prelijte preko patlidžana. Da bi jelo bilo gotovo, potrebno je da ga pečete još 40-ak minuta, dok ne porumeni.
Služiti sa:
Ukoliko birate salatu, možete se odlučiti za tzatziki ili bilo koju zelenu salatu začinjenu kvalitetnim maslinovim uljem.