fbpx

Feta krem začinjen medom

Bez obzira da li tražite nešto posebno da poslužite uz piće ili predjelo, ovo će se svideti svima. Brzo je i super jednostavno.

Slana feta je umućena u kremasti, pahuljasti sos. Med se meša sa pahuljicama čilija i belim lukom. Poslužite veliku činiju pored hrskavog pita hleba, krekera ili tanjira sirovog povrća za zabavno predjelo.

Recept je veoma jednostavan a ono što proizlazi iz ove kombinacije je nešto zaista posebno.

Sastojci:

  • 200 g fete
  • 100 g rikote
  • 50 g pavlake
  • so + crni biber
  • 5 kašika meda
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka, mleven
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 kašičica zdrobljenih crvenih pahuljica čilija
  • seckani vlašac (opciono)
  • 1 kašičica za’atara začin
  • 1 kašičica crnog i belog susama
  • pita čips ili sirovo povrće, za serviranje

 

Uputstvo:

Feta, rikota i pavlaka treba da budu na sobnoj temperaturi.

Dodajte fetu, rikotu i pavlaku u blender. Začinite solju i biberom. Blendajte dok ne postane glatko, oko 2-3 minuta. Probajte, posolite i pobiberite ako je potrebno.

U šerpi zagrejte maslinovo ulje. Dodajte beli luk, dinstajte na veoma laganoj vatri dok ne omekša. Isključite šporet i umešajte med, limunov sok i ljuspice čilija. Začinite solju i biberom.

Poslužite umućenu fetu prelivenu ljutim medom. Na vrh stavite vlasac, za’atar, semenke susama, malo sveže mlevenog crnog bibera i ljuspice čilija.

Servirajte uz briskete, uživajte uz pita čips, naan ili tanjir sa povrćem.

Ostaci se mogu koristiti kao namaz ili preliv.

Scroll to Top