fbpx

Ekofungi – Organski sveži šampinjoni ekskluzivno u Super Veru

U mnogim kulturama pečurke su zauzimale posebno mesto u kulinarskoj tradiciji kao superiorna i luksuzna hrana koja se koristila u posebnim prilikama. Srećom, danas su pečurke svima dostupne. Pogotovo što se preporučuje češća upotreba u ishrani zbog toga što su bogate mineralima, vlaknima i sadrže malo kalorija.

Ekofungi kompanija je prepoznata od strane OECD-a 2018. godine kao najistaknutiji primer preduzeća u zapadnom Balkanu koje funkcioniše po principima cirkularne ekonomije. Ekofungi je jedina organski sertifikovana farma za proizvodnju jestivih gljiva u Evropi. Ceo proces proizvodnje možete pogledati na Youtube nalogu kompanije, na linku. Specifično je da se prilikom gajenja Ekofungi šampinjona koriste minimalne količine vode da izrastu što znači da kada se priprema hrana ne otpuštaju previše tečnosti.

Ekofungi nudi dve vrste organskih šampinjona u pakovanju od 300g:

  • Beli organski šampinjoni blagog ukusa, idealni za laganija jela.
  • Kraljevski organski šampinjoni, intenzivnijeg ukusa, često korišćeni kao glavni sastojak u pripremi jela.

Ovi šampinjoni se jednako mogu koristiti sveži ili pripremati na različite načine, uključujući paste, rižota, pite, roštilj, kačamak ili dodati na picu. Sveže možete stavljati u salate ili kao jestivu dekoraciju na jelima. Još sjajnih recepata i korisnih informacija možete pronaći na zvaničnom Instagram profilu i sajtu sa kog možete preuzeti knjigu recepata – Ekofungi – Waste to Taste (systemekofungi.com). Savet je da se kupljeni šampinjoni prebace u otvorenu činiju i drže u frižideru kako bi se očuvala svežina.

Utorkom i petkom na police Super Vera stižu sveži šampinjoni, a svakog vikenda (od petka do nedelje) do kraja juna možete kupiti ove dve vrste organski sertifikovanih šampinjona na popustu 25%!

Scroll to Top