fbpx

Dan za lepe vesti: Bronza za Borislavu Perić Ranković i Nadu Matić; srebro za Željka Dimitrijevića

Borislava Perić Ranković i Nada Matić osvojile su bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Parastonoteniserke Perić Rankovićeva i Matićeva osvojile su bronzu u ekipnoj konkurenciji u objedinjenim klasama 4 i 5. One su juče došle do polufinala i tako osigurale bronzu. Danas su se borile sa selekcijom Švedske i pokazale ogromnu borbenost, istrajnost i želju da na paraolimpijskom postolju predstave svoju zemlju, ali na žalost taj meč su izgubile.

Borislava Perić Ranković dobitnica je 20 medalja na evropskim i svetskim prvenstvima, što u pojedinačnoj, što u ekipnoj kategoriji, i osvajač četiri medalje na Paraolimpijskim takmičenjima. Danas osvojena ekipna bronza njeno je peto odličje sa Paraolimpijskih igara. Njena saigračica Nada Matić, pre bronze u Tokiju, osvojila je srebro i bronzu na Paraolimpijskim igrama u  Rio de Žaneiru 2016. godine.

Sa uspesima je nastavio i naš najtrofejniji paraolimpijac Željko Dimitrijević koji je osvojio srebrnu medalju u disciplini bacanje čunja, klasa F51 ostvarivši rezultat od 35.21 metra. Srpska zastava se danas po treći put viorila u Tokiju.

Kompanija Veropoulos, u čijem se sastavu nalaze brendovi Super Vero i Jumbo, ponosni je sponzor Paraolimpijskog komiteta Srbije. U okviru tradicionalnog grčkog meseca imala je tu čast da ugosti naše olimpijske šampionke i svim posetiocima Super Vero prodajnog objekta na Konjarniku pruži priliku da od pobednika nauče više o ovom sportu, te pokažu svoju podršku.

Scroll to Top