fbpx

Duša Metohije – tradicija koja traje

U saradnji sa eminentnim domaćim privrednicima, Super Vero je još jednom odlučio da predstavi fantastičnu ponudu proizvoda sa autentičnom etiketom – proizvedeno u Srbiji. Tim povodom, u periodu od 27.9. do 19.10. Super Vero će na posebno obeleženim mestima u svim svojim maloprodajnim objektima izložiti specijalnu ponudu pod nazivom Riznica ukusa iz Srbije. Pored bogatog izbora proizvoda od mesa, mlečnih proizvoda, slatkiša i drugih artikala proverenog porekla i kvaliteta, ovom prilikom vam donosimo priču o nadaleko cenjenoj vinariji porodice Đuričić.

Porodična proizvodnja vinarije Duša Metohije pokrenuta je pre više od dve decenije u Velikoj Hoči. Smeštena nedaleko od Prizrena, na području izrazite prirodne lepote sa idealnim uslovima za uzgoj vrhunskih sorti grožđa – veliki broj sunčanih dana, uticaj primorske klime koja prodire dolinom Belog Drima i prosečna nadmorska visina od 400 m – Duša Metohije vrši proizvodnju vina po staroj recepturi služeći se savremenom tehnologijom.  Ovo vinorodno područje permanentno razvija kulturu pravljenja vina još iz vremena vladavine srpske dinastije Nemanjića, kada se vinovodom iz Velike Hoče snabdevala tadašnja srpska prestonica Prizren, a vina iz podruma porodice Đuričić nastavljaju tu tradiciju u najboljem maniru.

Tako će police Super Vera krasiti nadaleko poznate sorte Vranac, Game i Burgundac (Pinot noir), sa aromama koje će otvoriti sva vaša čula, bilo da uživate sami ili u društvu. Iz jedinstvene ponude ove renomirane vinarije posebno se ističe crveno vino stvoreno pažljivim odabirom najkvalitetnijeg grožđa lokalne sorte Vranac. Poseduje prelepu nijansu crvene boje, a različiti ukusi sa aromama kupine, crne ribizle i borovnice ostavljaju na nepcima pun i egzistentan ton. U prilog tome govore i brojne nagrade, poput priznanja Zlatna i Srebrna diploma za Vranac. O kvalitetu vina iz vinarije Duša Metohije dovoljno govori i podatak da se njihove boce izvoze u Francusku, Nemačku, Švajcarsku, Belgiju i Hrvatsku, a kuriozitet je i poseta vinariji čuvenog nobelovca Petera Handkea koji je tom prilikom sa sobom u Francusku poneo i nekoliko dodatnih boca. Duša Metohije godišnje proizvede 20.000 litara vina, a svi proizvodi su bez dodatka šećera, bez veštačkih boja i aroma.

Ovo izuzetno bogato i snažno vino predstavlja savršenu gastronomsku kombinaciju. To posebno važi za već pomenuti Vranac koji se fantastično dopunjuje uz specijalitete od crvenog mesa, a možete ga odlično kombinovati i uz druge domaće proizvode iz posebnog asortimana Riznica ukusa iz Srbije, poput organskog ovčijeg sira i kačkavalja iz Pirota, mesnih delikatesa iz Zasavice i sa Zlatibora…

Celokupnu ponudu možete pogledati u lifletu ili, jednostavno, posetite Super Vero i na jednom mestu pronađite više od 300 domaćih proizvoda visokog kvaliteta i proverenog porekla.

 

Scroll to Top