fbpx

Ćureće ćufte sa povrćem

Ćufte su omiljeno jelo u mnogim kuhinjama, ali se često prave na isti način. Umesto klasične kombinacije mlevenog mesa i začina, ćufte se mogu obogatiti dodavanjem povrća, raznih sireva ili začina. Takođe, možete ih peći, pržiti, kuvati u sosu ili čak poslužiti sa egzotičnim prelivima, dajući im potpuno novu dimenziju ukusa.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog ćurećeg mesa
  • 1 crvena paprika, sitno iseckana
  • 1 tikvica, narendana
  • 1 manji crni luk, sitno iseckan
  • 100 g rendanog sira (gauda ili cheddar)
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 jaje
  • 3 kašike prezli
  • 1 kašičica sušenog origana
  • So i biber po ukusu
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Pomešajte mleveno ćureće meso, papriku, tikvicu, crni i beli luk, sir, jaje, prezle, origano, so i biber. Sve dobro izmešajte dok se sastojci ravnomerno ne povežu.

Od smese oblikujte ćufte koje treba da budu čvrste, kako bi zadržale oblik tokom pečenja. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Pržite ćufte sa svih strana dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, oko 8-10 minuta. Ukoliko želite, možete ih dodatno peći u rerni na 180°C još 10-15 minuta kako bi bile potpuno pečene iznutra.

Poslužite ih uz prilog po izboru – pečeno povrće, pire krompir ili svežu salatu.

Scroll to Top