Ideja za ručak koji je jednostavan za pripremu i veoma ukusan. Obožavaće ga i deca i stariji.
Potrebno je:
- 500g mlevenog mesa;
- 125g pirinča;
- 1 glavica crnog luka;
- 2 čena belog luka;
- 1 jaje;
- 3 kašike ulja;
- 5 kašičice začinske paprike;
- So, biber.
Sastojci za sos:
- 5 dl ulja;
- 2 kašike brašna;
- 1l kuvanog paradajz domaćeg ili kupovnog;
- 3dl vode;
- Ruzmarin ili bosiljak.
Priprema
Crni i beli luk sitno iseći. Dodati ostale sastojke i dobro izmešati smesu. Oblikujte kuglice veličine oraha, ostavite ih na stranu, dok pripremate paradajz sos. Na ulju kratko propržite brašno, dodajte kuvani paradajz i pustite da proključa uz mešanje. Dodajte vodu, pa kad sve još jednom provri ubacite kuglice. Sve polako promešajte i kuvajte na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje dok se pirinač i meso ne skuvaju.
Kada bude gotovo dodajte ruzmarin ili bosiljak.
Najčešće se služi uz krompir pire, ali probajte ga i sa njokama sa sirom, verujemo da će Vam se dopasti!
Prijatno! 😊