fbpx

Crni biser – egzotika sa ukusom iz Srbije

Tradicionalna Super Vero ponuda pod nazivom Riznica ukusa iz Srbije još jednom će, u periodu od 27.9. do 19.10, predstaviti autentične proizvode vrhunskog kvaliteta nastale na malim poljoprivrednim gazdinstvima iz različitih krajeva Srbije. Tako će, među mnoštvom jedinstvenih artikala, svoje mesto naći i jedan proizvod koji se posebno ističe po svojim neobičnim gastronomskim, ali i medicinskim svojstvima. Predstavljamo vam proizvod indikativnog naziva – Crni biser.

Beli luk je od davnina poznat kao narodni lek za mnogobrojne tegobe, a uz to je i neizostavni kulinarski dodatak koji jelima daje specifičnu aromu. Porodično poljoprivredno gazdinstvo Prirodno 0230 iz Bašaida kod Kikinde nadaleko je poznato po vrhunskom kvalitetu domaćeg belog luka i bundeve. Ipak, ono što ovo gazdinstvo, osim po kvalitetu proizvoda, izdvaja u odnosu na ostatak tržišta jeste i njihov jedinstven proizvod Crni biser. Reč je o običnom domaćem belom luku koji je prošao proces fermentacije na visokoj temperaturi i visokoj vlažnosti vazduha i koji, pošto je dodatno odležao u strogo kontrolisanim uslovima, menja svoja standardna svojstva i dobija crnu boju, mekšu teksturu i neobičan, slatkast ukus.

Tako dobijeni proizvod krasi aroma suve šljive, soja sosa i balzamika puteraste teksture, bez uobičajenog mirisa belog luka i uz duplo više antioksidansa, vitamina, proteina i prirodnog šećera u svom sastavu. Crni biser je, zahvaljujući svom specifičnom hemijskom sastavu, idealan saveznik u pripremi hlebova, umaka, namaza i soseva, a njegova slatkasta aroma u kombinaciji sa mesom i morskim plodovima, sirevima, pastama ili rižotom, stvara nezaboravan ukus za potpun gastronomski užitak. Pošto je usled procesa fermentacije izgubio svoj „ozloglašeni“ miris, ovaj proizvod je ujedno i vrstan dodatak u pripremi poslastica. Uz to, elegantno pakovanje u crnoj boji sa zlatnim motivima može biti originalan „mali znak pažnje“ za bliske ljude kojima nije strano spremanje običnih i neobičnih specijaliteta.

Prezentovati bogatsva Srbije u punom obliku na jednom mestu nije lako. Ipak, Super Vero je našao način da svojim potrošačima približi najbolje proizvode sa domaćim poreklom. Više od 300 različitih proizvoda kontrolisanog porekla, čiji kvalitet garantuje tradicionalan način proizvodnje. Vaše je samo da iskoristite priliku i da pronađete ukus po svojoj meri.

 

 

Scroll to Top