fbpx

Čorba od jagnjeće glave

Sastojci:

  • 1 jagnjeća glava
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike maslaca
  • 1 kašika aleve paprika
  • 2 kašike kiselog mleka
  • 2 jaja
  • 1 kašika sirćeta
  • biber, so, peršun


 

Priprema:

Nakon što dobro iskuvate jagnjeću glavu i očistite je od kostiju, uzmite sitno iseckan luk, propržite ga u zagrejanom maslacu i dodajte brašno. Zatim razredite zapršku i dodajte oceđeni bujon i jagnjetinu. Stavite da se kuva nekih 10 minuta i sklonite sa vatre. Za kraj dodajte zapršku od umućenih jaja, kiselog mleka i sirćeta. Svoju čorbu možete začiniti i biberom ili sitno seckanim peršunom.

Služiti sa:
Čorba od jagnjeće glave je toliko dobra da joj i nisu potrebni dodaci. Ipak, ukoliko želite da bude malo zasitnija, možete dodati krutone – sitno seckani prepečeni hleb koji supe i čorbe čini kompletnim obrocima.



Scroll to Top