Čokoladna torta od 3 sastojka

    Porcija za 12 osoba

         Sat i po

      Služite uz slatku pavlaku i sveže crveno voće

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 °
Podmažite i obložite kalup za torte prečnika 20cm. Zatim, umutite 8 jaja u velikoj posudi do željene gustine, mutite otprilike 10 minuta.
225g neslanog putera istopite sa 450g čokolade za kuvanje, a potom, kada se ohladi, pomešajte sa umućenim jajima.
Smesu sipajte u pripremljeni kalup za torte, a spoljnu stranu kalupa umotajte u foliju. Kalup stavite u veliku posudu za pečenje, u koju smo prethodno sipali ključalu vodu. Pecite 1 sat, a ako niste sigurni da li je kolač gotov, najbolje je da proverite tako što ćete viljuškom probosti sredinu kolača. Ukoliko je viljuška po izvlačenju čista, kolač je gotov.
 

Scroll to Top