fbpx

Čajevi sa šafranom „Krocus Kozanis“

Da li ste znali da je šafran najskuplji i najtraženiji začin na svetu? Prepoznatljiv zbog svoje boje, arome i lekovitih svojstava, šafran se još popularno naziva „Grčkim crvenim zlatom“.

Prema predanjima, ovaj čuveni začin Kleopatra je stavljala u svoju kozmetiku, a Vi imate priliku da ekskluzivno u Super Veru probate prirodne čajeve Krocus Kozanis, čiji nezamenljivi sastojak je, upravo, šafran.

Prema tajnoj recepturi koja se prenosila sa generacije na generaciju, jedinstvena biljna mešavina ovih čajeva će pospešiti Vaše zdravlje i poboljšati raspoloženje. Snažna antioksidativna svojstva imaju antiupalna dejstva i čuvaju Vaše ćelije od oksidativnog stresa.

Pored blagotvornih dejstava na zdravlje, pažljivo požnjevan crveni šafran, Krocus Kozanis, njegov prepoznatljiv ukus i aroma, će Vas jednom šoljicom čaja odvesti do bogate i rodne zemlje iz koje dolazi –  Krokos sela u Grčkoj.

Grčki šafran

Najpoznatiji grčki šafran raste u Kozanima, u severnoj Grčkoj, i daje ime zemlji odakle potiče, selu Krokos. Jedinstven cvet sa prelepom pričom za ispričati.

Crveni šafran cveta samo jednom godišnje, svakog oktobra, jedva dve nedelje, stvarajući ljubičasti tepih dokle pogled seže. Cveće se bere svakodnevno, odmah nakon što ispari jutarnja rosa, a antioksidansi šafrana su na vrhuncu. Nakon što je svo cveće sakupljeno, polja izgledaju prazna, ali do zore, Krokos ponovo cveta, prekrivajući polja prelepim ljubičastim cvetovima.

Latice se ručno odvajaju od tučka i prašnika šafrana, odmah nakon branja, posle čega sledi proces sušenja.

Sto pedeset hiljada cvetova koje su seljani ručno ubrali tokom berbe daje samo jedan kilogram šafranovih latica. Ovaj podatak objašnjava zašto je šafran nekada vredniji i od samog zlata.

Krocus Kozanis čajevi u Super Veru

Sada kada smo Vas upoznali sa svim benefitima šafrana, imamo veliko zadovoljstvo da predstavimo nove čajeve koje možete pronaći samo u Super Vero marketima.

Važno je napomenuti da su ovi čajevi potpuno prirodni, bez kofeina i glutena, a na Vama je da odaberete mešavinu ukusa koja Vam se najviše dopada.

Biljni čaj sa medom, narandžom i šafranom

Zavodljiva kombinacija ukusa citrusa, meda i šafrana će Vam podići energiju i osigurati dodatne doze vitamina C. Idealan za prelazno, prolećno doba, kada se borimo sa prehladama i virusima.

Biljni čaj sa žalfijom, limunom verbena i šafranom

Ova zanimljiva kombinacija ukusa ima umirujuće dejstvo. Mešavina ovih biljaka ima opuštajuće i blago umirujuće dejstvo na nervni sistem. Limun verbena je aromatična grčka biljka, čiji lekoviti listovi se koriste za ublažavanje brojnih tegoba, kao što su olakšavanje napada astme ili smanjivanje bolova u grudima.

Biljni zeleni čaj sa đumbirom i šafranom

Ova zanimljiva kombinacija ukusa će, pre svega, pozitivno uticati na Vaše raspoloženje i entuzijazam. Ukoliko volite đumbir, koji ovom čaju daje poseban ukus, verujemo da je ovo pravi izbor za Vas.

Scroll to Top