fbpx

Bujurdi

Sastojci:

  • 100 g feta sira
  • 100g gauda sira
  • 100 g Olympos kozijeg sira
  • Kašika maslinovog ulja
  • 2 kom paradajza
  • Crvena papirka
  • Čen belog luka
  • Manja ljuta papričica
  • Pola kašičice origana
  • Pola kašičice peršuna

Priprema:

Na samom početku paradajz, papriku, ljutu papričicu i sireve iseći na šnite. Manju zemljanu ili vatrostalnu posudu podmazati maslinovim uljem, pa na njeno dno poređati paradajz, a potom feta-sir, ljute papričice, gauda sir, papriku i kozji sir. Začinite sa malo peršuna, origana i sitno seckanog belog luka, pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta, na temperaturi od 200 stepeni. Preporučujemo da uživate u jedinstvenom ukusu toplog bujurdija uz neka od Monoxilitis vina sa Svete Gore, koja se mogu kupiti samo u Super Veru.

Scroll to Top