Sastojci:
- 100 g feta sira
- 100g gauda sira
- 100 g Olympos kozijeg sira
- Kašika maslinovog ulja
- 2 kom paradajza
- Crvena papirka
- Čen belog luka
- Manja ljuta papričica
- Pola kašičice origana
- Pola kašičice peršuna
Priprema:
Na samom početku paradajz, papriku, ljutu papričicu i sireve iseći na šnite. Manju zemljanu ili vatrostalnu posudu podmazati maslinovim uljem, pa na njeno dno poređati paradajz, a potom feta-sir, ljute papričice, gauda sir, papriku i kozji sir. Začinite sa malo peršuna, origana i sitno seckanog belog luka, pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta, na temperaturi od 200 stepeni. Preporučujemo da uživate u jedinstvenom ukusu toplog bujurdija uz neka od Monoxilitis vina sa Svete Gore, koja se mogu kupiti samo u Super Veru.