fbpx

Budite spremni za leto – Letnja ponuda krema za zaštitu od sunca

Leto je stiglo i topli dani su pred nama. Sunčevi zraci mogu biti blagotvorni za zdravlje, ali je velika opreznost ipak neophodna. Indeksi ultraljubičastih svetlosti (UVA, UVB I UVC) imaju sve veće vrednosti te lekari preporučuju umereno izlaganje suncu i korišćenje zaštitnih sredstava.

Preparati sa zaštitnim faktorom će, stoga, i ovog leta biti vaši najveći saveznici kada krenete na sunčanje ili planirate da provodite duže vreme na otvorenom.

U Super Veru ćete otkriti raznovrsni izbor proizvoda za sunčanje, počevši od mleka, ulja, sprejeva, losiona do krema.

U periodu od 15.06. do 15.07. možete pronaći Burra sun proizvode za sunčanje po cenama sniženim do 43%. Tokom nedeljne akcije od 25.06. do 01.07. svi Nivea proizvodi za sunčanje će biti sniženi do 36%. Takođe, potražite u sklopu našeg redovnog lifleta (24.06. – 07.07.) Garnier Ambre Solaire proizvode za zaštitu od sunca snižene 30%.

SPF faktor (faktor zaštite od sunca) koji sadrže ovi proizvodi govori o procentu ultraljubičastog zračenja koji će stići do vaše kože.

On, takođe, označava i vreme tokom kojeg vas proizvod štiti, te se mažite redovno. Radi potpunog efekta nanesite kreme za zaštitu od sunca 20 minuta pre nego što krenete iz stana ili na plažu da bi ih koža bolje upila.

Izbegavajte direktno izlaganje suncu u periodu od 11 do 16 časova. Ovaj savet važi i kada je oblačno jer i tada koža stari i oštećuje se.

Naučno je dokazano da deca koja su gorela na suncu nažalost imaju veće sklonosti da dobiju rak kože u budućnosti. Stoga vam savetujemo da najmlađe zaštitite kremama specijalno napravljenim za njih. U Super Veru do 07.07. možete naći na sniženju Sebamed proizvode za zaštitu od sunca, za decu i odrasle (od 35%).

Ne zaboravite ni na negu kože posle izlaganja suncu. Sastojci u preparatima tog tipa će smiriti vašu kožu i dati joj intenzivnu hidrataciju. Tu su balzami, losioni, krem-gelovi i mleka koji će vam pružiti osećaj elastičnosti i umiriti eventualne opekotine.

Za potpuno uživanje u letu savetujemo vam da se opremite i sredstvima koja pomažu kod neprijatnih ujeda komaraca. Na našim policama ćete naći sprejeve, stikove, losione i raspršivače koje možete razmazati na sve nepokrivene delove tela i tako se zaštititi. Trenutno na sniženju do 39% su Xibi sprejevi i gel protiv komaraca (akcija traje do 15.07).

Scroll to Top