Tartufi su širom sveta prepoznati kao jedan od najekskluzivnijih i najređih sastojaka u gastronomiji, dok džem od malina osvaja svojim balansom između slatkoće i blage kiselosti. Kada se ova dva različita ukusa spoje, stvara se neočekivano ukusna kombinacija.
Sastojci:
- Kriške hleba (baget ili ciabatta)
- 100 g kozjeg kačkavalja
- 50 g sjeničkog sira
- 2-3 kašike džema od malina sa tartufima
- Maslinovo ulje
- Ulje sa aromom tartufa
- Sveže začinsko bilje za dekoraciju
Priprema:
Kriške hleba premažite maslinovim uljem i kratko ih zapecite u rerni ili na grilu dok ne postanu hrskave.
Na topli hleb nanesite kozji kačkavalj da se otopi malo i sloj džema od malina sa tartufima.
Preko džema stavite sjenički sir. Dodajte tanke listiće svežih tartufa ili nekoliko kapi ulja sa aromom tartufa za bogatiji ukus.
Dekorišite listićima timijana i poslužite.