fbpx

Bogastvo iz Srbije u našim prodavnicama

Sjajna vest za sve ljubitelje domaćih proizvoda! U periodu od 15.03. do 05.04.2023 pripremili smo posebnu ponudu pod nazivom „Riznica ukusa iz Srbije“ – proizvode koji na police stižu iz svih krajeva zemlje sa proverenim kvalitetom i tradicionalnim načinom pripreme.

Ovaj projekat započeli smo 2021.god sa ciljem da promoviše i podrži male i domaće privrednike, nudeći najbolje iz Srbije. Kao logo, iskoristili smo dizajn iz srednjovekovne arhitekture, fasadni ukras u obliku ruže – moravsku rozetu.

Probajte svežu jagnjetinu sa Zlatibora, šaran i pastrmku iz Zavojskog jezera sa Stare planine koje se koristi kao izvor pijaće vode.

Nudimo Vam i veliki izbor suhomesnatih proizvoda sa poreklom.

Verujemo da niste često u prilici da probate suhomesnate proizvode od ovčijeg mesa, zato Vam dajemo priliku da probate kobasicu, i peglanu i dimljenu sa farme Lazarević, i to bez aditiva. Za sremski kulen kažu da je jedan od najvećih kulinarskih čarolija Srema, sa zaštićenim geografskim poreklom što znači da se pravi samo od svinjetine uzgojene na teritoriji Srema. But&Co proizvodi su jedinstveni u Srbiji po tome što im proizvodi ne sadrže nijedan aditiv.

U ponudi je i veliki izbor mlečnih proizvoda malih proizvođača.

Iz jugozapadne Srbije, jugoistočno od Sjenice nalazi se Pešterska visoravan bogata suvatima za ispažu i livadama sa lekovitim biljem pa su mleko, meso i drugi proizvodi posebno specifičnog ukusa i vrlo cenjeni. Na obroncima planina Tare, Povlena i Zlatibora nalazi se mlekara Spasojević koja odlikuje prepoznatljivim kvalitetom proizvoda „Zapis Tare“. Mi verujemo da je poreklo od izuzetne važnosti i zato biramo proizvode Zapis Tare, koji dosta polažu na kvalitetu i zdravlju, a danas, to je ono što je najvažnije.

Uz dobro hranu, dobro je znati upariti i vino. Nezaobilazna je Tamjanika, Vinska kraljica Srbije, koja se gaji više od 5 vekova i dobila je ime po „tamjanu“, za koji se u narodu veruje da pročišćava srce dužu i um. Neki od poznatijih vinskih krajeva, sa dugom tradicijom gajenja vinove loze su Fruška gora i Sremski Karlovci. Svako od njih ima neki svoj specifičan sastojak u tradicionalnom receptu koji čuvaju kao tajnu.

Pored ove šarolike ponude proizvoda, nudimo Vam i kafu koja je mešavina najfinijih zrna arabike i robuste. Kafa odlikuje čokoladnim aromama orašastih plodova i mlečne čokolade. A ako ste veći ljubitelji čajeva, Zlatni čajevi su nastali kao deo želje jedne farmaceutkinje da vrati poverenje u preventivu, lečenje i uživanje u čajevima pripremljenih od biljaka koji rastu u našoj zemlji.

Kako je zdrava hrana sve popularnija u našoj ishrani spremili smo i ogranske namaze od različitih vrsta voća kao i organski med. Pronađite i organska jaja gde jedno jaje ima čak 2 puta više omega 3 masnih kiselina, 3 puta više vitamina E i 7 puta više beta karotena od neorganskog.  U ponudi su i testenine i brašna različitih vrsta.

Originalnu grnčariju iz Zlakuse za tradicionalnu pripremu hrane, možete kupiti u našim prodavnicama.

Celokupnu ponudu možete pogledati u lifletu, a pozivamo Vas da nas posetite i na jednom mestu pronađete domaće proizvode visokog kvaliteta i proverenog porekla.

Scroll to Top