fbpx

TRADICIJA RENOMIRANIH UKUSA IZ FRANCUSKE – BELLE FRANCE, EKSKLUZIVNO U SUPER VERU

Super Vero sa ponosom predstavlja renomirane proizvode iz Francuske – zemlje bogate kulinarske tradicije. Ovi noviteti u našem asortimanu pružaju priliku da iskusite originalne francuske ukuse. U pitanju je više vrsta proizvoda brenda koji se ekskluzivno može pronaći samo u Super Veru – Belle France.

 ZASLADITE SE NA FRANCUSKI NAČIN

Kada se pominju poslastičarnice, najčešće se pomisli na šarmantne francuske pâtisserie sa elegantnim detaljima i pažljivo aranžiranim poslasticama. U Francuskoj je sladak doručak čest izbor. Nije iznenađenje, imajući u vidu koliko je bogata tradicija poslastičarstva. Moderno doba je iznedrilo nove vrste proizvoda, kao što su keks ili pakovani biskviti. Ono što je ostalo kao u “stara vremena” je korišćenje kvalitetnih sastojaka i metoda rada kako bi se postigao rafinirani ukus po čemu je ova zemlja poznata.

ORIGINALNI PETIT BEURRE KEKS

Petit Beurre u prevodu označava ,,mali maslac”, što i jeste sastojak koji keksu daje karakterističan ukus. Osim što se može konzumirati samostalno, dobar je i kao baza za razne kolače. U Super Veru možete pronaći tri vrste ovog keksa: klasičan bez preliva, preliven mlečnom čokoladom i preliven mlečnom čokoladom s lešnicima.

MINI MADELEINE – TRADICIONALNI FRANCUSKI BISKVITI 

Isprobajte Mini Madeleine, francuske biskvite sa puterom i čak 15.8% jaja. Ovi mekani, zlatno-smeđi kolačići specifičnog izgleda, napravljeni su na tradicionalni način. Jedna njegova strana je blago ispupčena i mekana, a druga je rebrasta kao školjka i ona je blago hrskava, zahvaljujući obilnim premazivanjem kalupa puterom. U Francuskoj je uživanje u čaju potpuno ukoliko je uz njega poslužen i Mini Madeleine.

Pratioci svečanih trenutaka – francuska pića Belle France

Na pomen Francuske, prve asocijacije su vina i kulinarstvo. Kako je Super Vero fokusiran na potrebe kupaca i njihovu želju da s lakoćom prave čarolije u kuhinji i za trpezom, tako su je asortiman proširen i autentičnim francuskim pićima: manastirsko pivo Abbaye, Cider, Whiskey Glen Dew i vina. O vinima se može nadugačko pričati pogotovo što su Francuzi vodeći svetski proizvođači. Povoljni klimatski uslovi Francusku čine pogodonim tlom za proizvodnju različitih vrsta vina,  koje su izdigli na nivo umestnosti, kao i pravljenje drugih napitaka.

MANASTIRSKO PIVO Abbaye – Harmonija slatkog i gorkog

U periodu svog procvata u 12. veku, manastiri su postali ekonomski jači zahvaljujući raznolikim aktivnostima. Osim što su služili kao mesta molitve, monasi su se posvetili proizvodnji kako bi obezbedili sredstva za izdržavanje, brigu o bolesnima, obrazovanje i pomoć siromašnima. U regionima gde vinova loza nije uspevala, monaške pivare postale su uobičajena pojava. Pivom su zamenjivali vino, pridonoseći raznolikosti i bogatstvu manastirskih proizvoda. Njihova veština u proizvodnji piva proslavila se kao „regionalni proizvod“, postajući sastavni deo francuske kulturne baštine.

Uživajte u izuzetnom svetlom pasterizovanom pivu Abbaye. U pitanju je deo premijum Belle France asortimana “Délices de Belle France”. Ovo pivo ima kremastu penu i savršen balans između slatkoće i gorčine, uz ukus tostiranog slada. Naći ćete ga samo u Super Veru u limenci od 0.5l.

Sajder sweet Breton doux – Penušavo piće od soka jabuke

Poput piva, u Francuskoj je u nekim regijama napredovala proizvodnja i drugih napitaka. Francuska rafiniranost i umeće u fermentaciji i kombinaciji različitih sorti jabuka rezultiralo je jedinstvenim i osvežavajućim napitkom – Sajder. Danas, sajderi predstavljaju autentičan simbol Francuske, svedočeći o kreativnosti monaha koji su svojim trudom i stručnošću obogatili francusku gastronomsku scenu. Samo u Super Veru možete naći Cider iz Bretanje – Cider sweet Breton doux, i to njegove dve vrste. Jedna je sa 2% alkohola, a druga je sa 4% i to je ORGANSKI Cider.

Whiskey Glen Dew – Luksuzni užitak

Belle France s pažnjom bira i pridodaje svom asortimanu proizvode po kojima se ponose i druge zemlje.  Okusite autentičan Whiskey Glen Dew koji predstavlja vrhunski izraz škotske viski tradicije. Svaka čaša ovog “finest blended scotch” viskija otkriva duboke i kompleksne slojeve ukusa, pri čemu dominiraju note sladića, voća i elegantnog drvenog karaktera. Samo u Super Veru možete kupiti ovaj viski.

JEDINSTVEN IZBOR BELLE FRANCE VINA, samo u Super Veru

Tradicija vina u Francuskoj seže duboko u prošlost, predstavljajući temelj francuskog identiteta i vinogradarstva. Vinova loza se gaji još od antičkih vremena, ali pravi procvat se desio tokom srednjeg veka kada je proizvodnja počela po manastirima, a vinogradarstvo postalo vitalan deo ekonomije. Tako su vremenom počele da se formiraju određene regije poznate po specifičnim sortama vina. U srcu ove tradicije, a sada u Super Vero marketima se nalaze sledeće vrste vina: Penušava, Rose i Crvena vina sa geografskim poreklom.

Sva ova vina su izuzetna, a ključno je prepoznati individualne preferencije kako biste izabralu čašu vina po svojoj meri. Vina nose geografsko poreklo –  Ovaj status ima za cilj isticanje vina sa posebnim karakterom i izuzetnim potencijalom

Penušava vina

Charles de Curville Demi Sec osvaja sofisticiranom slatkoćom, pružajući savršen balans između voćnih nota i nežnog perlanja. Idealan je izbor za ljubitelje blago slatkastih tonova.

Charles de Curville Brut donosi suptilnu eleganciju i suvoću s osvežavajućim mehurićima, koji prate izraženei osvežavajuće arome.

Rose vina

Cabernet D’Anjou je vino koje potiče iz doline reke Loare u Francuskoj. Ova regija osim što je poznata po romantičnim dvorcima, je prepoznatljiva i po proizvodnji vina. Cabernet D’Anjou vino odlično ide uz lagane salate, plodove mora ili začinjenija jela.

Crvena vina sa zaštićenim geografskim poreklom

Očekujte vrhunski doživljaj sa Bordeaux Superieur, Bordeaux Rouge, Bordeaux Rouge Demi, Bergerac, i Cotes du Rhone Villages. Svako vino nosi sa sobom specifične karakteristike i tradiciju vinogradarske regije iz koje potiče.

Bordeaux Superieur označava vino više kategorije Bordo vinske regije. Vina ove kategorije se moraju pridržavati strožijih uslova proizvodnje u odnosu na ostale vrste. Proizvedena su sa dodatnom pažnjom, što ih čini odličnim izborom za ljubitelje visokokvalitetnih vina.

Bordeaux Rouge je klasično crveno vino koje isto potiče iz Bordo regije. Ističe se svojom rubin crvenom bojom i elegantnim ukusom.

Bordeaux Rouge Demi je laganije vino. Demi u prevodu sa francuskog znači ,,polovina” ili ,,polu” a u slučaju vina simbolizuje one vrste koje imaju smanjeni sadržaj alkohola. Takva vina su blaža za konzumaciju, preporuka za lagane obroke ili kao aperitiv.

Bergerac označava istoimenu regiju iz koje vino potiče. Nalazi se u oblasti Dordonji na jugozapadu Francuske. U Super Vero marketima se može naći crveno vino ove vinogradarske regije.

Cotes du Rhone Villages su vina nastala unutar doline reke Rone na jugoistoku Francuske. Côtes du Rhône Villages je vinogradarski region, poznat po proizvodnji kvalitetnih crvenih vina. Ovaj podregionalni status ukazuje na dodatne standarde kvaliteta u odnosu na osnovne Côtes du Rhône. Vina iz Côtes du Rhône Villages obično pokazuju kompleksnost, harmoniju i dobru strukturu.

Svet najfinijih francuskih proizvoda je na policima Super Vero marketa!

Scroll to Top