fbpx

Bamije u paradajz sosu sa kuskusom

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 crna luka, sitno iseckana
  • 250g Ifantis zamrznutih bamija, iseckane na sitnije komade
  • 2 glavice belog luka, usitnjene
  • 1 kašika mlevene crvene paprika
  • 500g sosa od paradajza
  • 300g kuskusa
  • 1 isceđen limun
  • 200g feta sira
  • Iseckani peršun


 

Priprema:

Zagrejte ulje u velikom tiganju, dodajte crni luk i dinstajte na jačoj temperaturi narednih 10 minuta, s vremena na vreme dodavajući malo vode. U tiganj dodajte bamiju, beli luk i crvenu papriku, te promešajte sve sastojke  dodavajući paradajz sos. Zatim dodajte 100ml vode, poklopite i kuvajte narednih 40 minuta ili dok ne procenite da je bamija omekšala.
Za to vreme, pripremite kuskus. Polijte ga sa 350 ml ključale vode, poklopite i ostavite da odstoji narednih 10 minuta. Zatim ga začinite po želji.
Nakon što ste završili sa pripremom bamije, prelijte je sa limunovim sokom i servirajte preko kuskusa. Dodajte fetu i peršuna po želji.



Scroll to Top