fbpx

7-Minuta Pikantni Losos

U samo nekoliko minuta, sa samo nekoliko sastojaka, koristeći samo jedan tiganj, pravimo neverovatno jelo koje sadrži jedan od najboljih svetskih umaka. Bilo da ste profesionalni kuvar ili tek počinjete, ovo je jedan recept koji morate svladati — a dobra vest je da ne može biti jednostavnije.

Sastojci:

  • 2 fileta lososa bez kostiju i kože
  • so i sveže mleveni crni biber po ukusu
  • 1 prstohvat kajenskog paprike, ili po ukusu
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašika  putera
  • 2 kašikica ocijeđenih kapara ¼ šoljice belog vina
  • 1 limun, korica i sok
  • 2 kašika neslanog putera
  • 1 kašika vode, ili po potrebi (po želji)
  • 2 kašijice nasjeckanog svežeg peršuna

Priprema:

Začinite losos sa soli, biberom i kajenskom paprikom. Pospite brašno s jedne strane svakog fileta i lagano utapkajte na ribu. Zagrejte maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte lososa, pobrašnjenom stranom prema dole i ostavite da se prži 2 ½ minute. Okrenite i pržite drugu stranu 2 minute. Izvadite na tanjir i prekrijte folijom. Dodajte kapare u tiganj i pritisnite zadnjom stranom viljuške da se nežno izgnječe. Ulijte vino i limunov sok; dodati koricu limuna. Ostaviti da se smanji na pola, otprilike 1 minutu. Smanjite vatru na nisku temperature i dodajte outer; mešajte dok se puter skoro potpuno ne otopi. Vratite lososa u tiganj. Pustite da se puter potpuno otopi dok  prelivate kašikom sos preko lososa. Nastavite kašikom prelivati sos preko lososa i kuvajte dok losos ne bude potpuno skuvan. Po vrhu pospite peršunom. Sklonite sa vatre iservirajte; prelijte sos  preko lososa.

 

Scroll to Top